mochito cupcakes
Znáte to. Je vedro, sluníčko paří a vy se v ideální případě můžete zchladit na zahradě v bazénu. V tom horším se pečete v podkrovním bytě a začnete vymýšlet, jak se co nejvíce naladit na letní pohodu a neuvařit si u toho mozek. Dobře, neuvařila jsem si ho, spíš upekla :)

Celý recept je fakt super jednoduchý, takže se do toho koukejte dát! :)

Na 12 kousků si připravte:

  • 110 g změklého másla
  • 120 ml podmáslí
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžičky rumu (prosím, ne tuzemáka, já vzala zavděk tříletou Havanou)
  • dřeň z půlky vanilkového lusku (nebo vanilkový extrakt)
  • nastrouhanou kůru a šťávu z 1 limetky
  • 2 střední vejce
  • 210 g prosáté hladké mouky
  • lžičku jedlé sody
  • špetku soli
  • 3 sáčky matcha tea (pokud nemáte, přidejte zelené potrav. barvivo)

Na krém a ozdobu:

  • 200 g mascarpone
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky rumu (stále se nejedná o tuzemák)
  • kůru z 1 limety
  • 50 g moučkového cukru
  • maliny, máta na ozdobu

A jdeme na to!

Ve střední misce vyšlehejte změklé máslo s podmáslím a cukrem do pěny. Ochuťte rumem, vanilkou, limetkovou šťávou i kůrou. Přišlehávejte vejce (hezky jedno po druhém) a mouku smíchanou se sodou a solí.

Do hotové směsi zašlehejte tři sáčky matcha tea. Je to rozhodně zdravější než barvivo a myslím, že to i líp vypadá. Hotové těsto rozdělte do košíčků a pečte při 180 stupních asi 20 minut. Vyndejte cupcakes z trouby, nechte 5 minut vychladnout a poté přesuňte cupcakes na chladicí mřížku.

Mezitím co nám dortíky chladnou si připravíme krém. Jednoduše vyšleháme zakysanou smetanu s mascarpone a cukrem, přidáme rum a kůru. Nazdobíme cupcakes pomocí cukrárenského sáčku (já použila kulatou, širokou zdobičku). Dozdobíme malinami a snítky máty.

Mojito cupcakes s krémem ze zakysané smetany a limetek

A tadááá, dílo je na světě :)

Kdo by chtěl tyto „exotické“ letní cupcakes ochutnat, bude moc již na zítřejších sobotních trzích na Mělníku. Uvidíme se tam!

Share: